Fiskpinnar och potatismos

Fiskepinde og kartoffelmos

Fra 12 måneder
Opskrift
Forberedelse 20 mins
Forberedelse 20 mins
Portioner 4
Aftensmad
Sværhedsgrad Normal

Der er ikke noget galt med færdige fiskepinde, men hjemmelavede smager bare lidt bedre!

Forfatter: Sara Ask

Ingredienser

ca. 4 portioner
Kartofler til så mange, der skal spise! Til barnet også: 1 tsk fedtstof + ca. 0,5 dl NAN® PRO 2, færdigblandet tilskudsblanding

  • 400 g hvid, frossen sej eller torsk i blokke, gerne miljømærket
  • 1 dl hvedemel
  • 2 st æg
  • 2–3 dl panko eller almindeligt rasp
  • Lidt salt og peber
  • Rapsolie til stegning
  • Godt til: Grøntsager, aioli eller ketchup (hvad kan dit barn lide?)

 

Trin for trin

  • Kog kartoflerne.

  • Lad fisken tø lidt, så den lige akkurat kan skæres i ca. 1 cm tykke skiver.

  • Kom hvedemel på en tallerken. Pisk æggene sammen på en anden tallerken og kom panko eller rasp på en tredje tallerken.

  • Krydr fiskestykkerne med salt og peber. Vend dem derefter i mel, derefter i æg og til sidst i panko/rasp.

  • Opvarm fedtstoffet på en pande. Steg fiskepindene sprøde og gyldne ved medium varme, ca. 2 minutter på hver side. Tilsæt mere fedtstof, hvis det begynder at se tørt ud.

  • Lav kartoffelmos til dit barn: Skræl 1-2 kartofler. Tilsæt 1 tsk fedtstof og mos kartoflerne. Hvis du bruger NAN® PRO 2 i pulverform, bland knap 2 strøgne måleskeer pulver med 0,5 dl vand. Følg altid anvisningen på pakken for korrekt dosering og tilberedning. Fortynd kartoffelmosen med NAN® PRO 2 til den ønskede konsistens opnås og smag til med lidt salt og peber.

  • Server med grøntsager, aioli/ketchup og fiskepinde.

Vi har brugt følgende produkt

Nestlé NAN PRO 2 pulver 800g dåse 5HMO
Product
Fra 6 måneder

Nestlé NAN PRO 2 tilskudsblanding 800g

Ny recept:

Anmeld denne opskrift
Sara Ask
Sara Ask
Dietisk og kogebogsforfatter

Sara Ask er dietisk og kogebogsforfatter. Hun har skrevet flere bøger om lækker og børnevenlig hverdagsmad. Hendes farverige univers har altid plads til at eksperimentere med maden og smagene, så man kan få selv det mest kræsne barn til at smage på lækre nye retter. Denne opskrift er udarbejdet af Sara Ask.