
Fiskepinde og kartoffelmos
Der er ikke noget galt med færdige fiskepinde, men hjemmelavede smager bare lidt bedre!
Ingredienser
ca. 4 portioner
Kartofler til så mange, der skal spise! Til barnet også: 1 tsk fedtstof + ca. 0,5 dl NAN® PRO 2, færdigblandet tilskudsblanding
- 400 g hvid, frossen sej eller torsk i blokke, gerne miljømærket
- 1 dl hvedemel
- 2 st æg
- 2–3 dl panko eller almindeligt rasp
- Lidt salt og peber
- Rapsolie til stegning
- Godt til: Grøntsager, aioli eller ketchup (hvad kan dit barn lide?)
Trin for trin
-
Kog kartoflerne.
-
Lad fisken tø lidt, så den lige akkurat kan skæres i ca. 1 cm tykke skiver.
-
Kom hvedemel på en tallerken. Pisk æggene sammen på en anden tallerken og kom panko eller rasp på en tredje tallerken.
-
Krydr fiskestykkerne med salt og peber. Vend dem derefter i mel, derefter i æg og til sidst i panko/rasp.
-
Opvarm fedtstoffet på en pande. Steg fiskepindene sprøde og gyldne ved medium varme, ca. 2 minutter på hver side. Tilsæt mere fedtstof, hvis det begynder at se tørt ud.
-
Lav kartoffelmos til dit barn: Skræl 1-2 kartofler. Tilsæt 1 tsk fedtstof og mos kartoflerne. Hvis du bruger NAN® PRO 2 i pulverform, bland knap 2 strøgne måleskeer pulver med 0,5 dl vand. Følg altid anvisningen på pakken for korrekt dosering og tilberedning. Fortynd kartoffelmosen med NAN® PRO 2 til den ønskede konsistens opnås og smag til med lidt salt og peber.
-
Server med grøntsager, aioli/ketchup og fiskepinde.
Vi har brugt følgende produkt

Nestlé NAN PRO 2 tilskudsblanding 800g
Ny recept: